Veilig Mailen

ArtsTotaal werkt in beginsel uitsluitend digitaal. In huis hebben we, vanuit onze witte-jassen-tijd, ruime old school ervaring met het rondsjouwen van papieren dossiers. Naast dat dit bij de meer indrukwekkende dossiers kan betekenen dat je je daarbij een breuk tilt, is dit ook foutgevoelig en onnodig kostenverhogend. Zowel vanuit zowel medisch als juridisch perspectief is dit iets, dat we met zijn allen niet meer moeten willen.

 

Waar is het origineel heen? Wie beheert het dossier? Zijn er kopieën en wie kijkt nog meer mee? Zijn de documenten nog wel leesbaar na de zoveelste kopie op kopie op een apparaat dat al aan vervanging toe was? Kan het zijn dat er documenten zijn verdwenen? En wat als het dossier kwijt raakt in de post?

De horrorscenario's doemen zich op voor elke verwerkingsverantwoordelijke.

 

Gelukkig is inmiddels het digitaal werken niet alleen bij de zorgverleners en zorginstellingen gemeengoed geworden, maar ook bij de meeste belangenbehartigers. Daarom vragen wij hen de kopieën van dossiers volledig digitaal aan te leveren in adequate kwaliteit.

 

ArtsTotaal accepteert medische gegevens langs drie wegen:

  1. Wij zijn direct aangesloten bij iLetsel . Indien u dat niet bent, kan ArtsTotaal als service voor u alsnog (kostenloos) een dossier openen.
  2. Wij bieden de mogelijkheid bestanden toegestuurd te krijgen via Zivver.
  3.  U biedt uw bestanden aan op een andere erkende oplossing voor veilig mailen. Dit kan omwille van de veiligheid niet normale, onbeveiligde email betreffen. Deze oplossing is bruikbaar onder verantwoordelijkheid van uw eigen organisatie.

 

ArtsTotaal is direct aangesloten bij iLetsel. Dit is een volledig beveiligde omgeving om letselschadedossiers in op te maken en te onderhouden, waarbij communicatie tussen ArtsTotaal en de opdrachtgever volledig intern verloopt, of desgewenst via een veilig mailen oplossing. Inzage voor de betrokkene is ook mogelijk, evenals communiceren met de aansprakelijke partij. 

 

Bent u zelf niet aangesloten bij iLetsel? Geen nood. ArtsTotaal biedt als service aan zijn opdrachtgevers alsnog de mogelijkheid kostenloos het dossier te openen in iLetsel.

 

Verder biedt ArtsTotaal de mogelijkheid tot veilig mailen en bestanden toesturen via Zivver. Deze manier van veilig mailen wordt ook gebruik door De Rechtspraak

 

Lukt het toch niet om de documenten digitaal aan te leveren? Dan werken we nog steeds graag voor u tegen een toeslag. Neem contact met ons op voor de voorwaarden.